maanantai 13. lokakuuta 2014

Sekalaista sunnuntaista sunnuntaihin

Tein kerrankin tällaisen sunnuntaista sunnuntaihin viikkokoosteen vaihtelevista aiheista ja asioista. Moneen kuvaan liittyy Ensimmäistä kertaa tänä syksynä -näkökulma ihan vahingossa.



1. Viikko sitten, kun "lapset" olivat syömässä, valmistin broileria, josta en oikein tiedä, onko se pataa, paistosta, kastiketta tms., mutta älyttömän hyvää se on joka tapauksessa. Reseptin siihen sain jo yli 20 v sitten silloiselta työkaveriltani. En ollut valmistanut broileria tällä tavoin ainakaan 15 vuoteen, kunnes keväällä eräs aamu päähän pälkähti kyseinen ruoka. Olinkohan nähnyt unta vanhasta kollegasta, jonka seurauksena ohje muistui mieleen. Mutta joka tapauksessa kaivoin reseptin esiin ja päivitin nykypäivään mm. lisäämällä chiliä. Nyt tätä mangochutney-banaani-chili-valkosipuli-pekoni-broileria on tullut tehtyä monta kertaa. Mitähän muita herkkureseptejä on jäänyt unholaan, joita kannattaisi kaivaa esiin.

2.-3. Olen tänä syksynä innostunut käyttämään marja-aroniaa, joka on minulle ihan uusi tuttavuus. Lusikallinen aronia-omenahilloa antaa smoothielle pikantin maun ja pienen makeuden.

4. Pitkä nahkatakki oli viime viikolla ensimmäistä kertaa päällä tänä syksynä. Sateella se suojasi mukavasti ja paksumman vuoren ansiosta sopii hyvin viileisiin syyspäiviin.





5. Sininen villakangasjakku oli sekin pitkästä aikaa käytössä. Tykkään käyttää sitä farkkujen kanssa, jolloin kokonaisuus on asiallisen siisti, mutta kuitenkin rennohko.

6. Kaivoin esiin myös poolopuserot, jotka ovat pysyneet vaatekaappini kestosuosikkeina "aina". 

7. Perjantaina en pukeutunut pinkkiin, mutta hyvän asian puolesta takkia koristaa edelleen Roosa nauha.

8. Mukavat farkut ja kirjava puuvillaneule olivat mukava asu muutaman tunnin automatkalle. Ostin neuleen jo keväällä Tallinnasta, mutta otin sen käyttöön vasta nyt syksyllä.


Viikkoon kuului myös reissu Etelä-Pohjanmaalle, jossa kävimme auttamassa Puuhiksen vanhempia mm. mökin laiturin nostossa. Jännä, miten paljon vähemmän siellä oli lehtiä puissa kuin täällä etelämpänä. Upealta luonto näytti kuitenkin kauniine ruskean, oranssin ja keltaisen sävyineen. Yhden kukkivan pensaankin bongasin päiväkävelyllä.





9. Syön päivittäin paljon hedelmiä ja syyskauden lemppareitani ovat satsumat ja klementiinit. Nyt kun satsumoiden satoaika on parhaimmillaan, näitä sitrushedelmiä kuluu viikossa pari-kolme kiloa. Toinen hedelmä, jota olen innostunut syömään aiempaa enemmän, on avokado. Lisään sitäkin smoothiin tai syön välipalana raejuuston kanssa, herkullista!

10. Viikon aikana sorruin käymään jopa kahden eri kaupan sesonkialennusmyynneissä. Molemmissa onnistuin pitämään jalat maassa enkä sortunut ylilyönteihin tai hankkinut vaatetta, jota en välttämättä tarvitse. Jotain sitä on oppinut vuosien mittaan.

11. Kaikista tyytyväisin olin kuitenkin nilkkurilöytöön. Olen syksyn aikana etsiskellyt harmaita nilkkureita. En ole urakalla käynyt läpi kenkäkauppoja löytääkseni ne, mutta aika monessa kaupassa olen piipahtanut. Yhdenkään valikoimissa ei ole ollut harmaita nilkkureita, joten oli tosi iloinen yllätys, kun näin sellaiset Keskisellä. Pakkohan ne oli ostaa!

 
Mahtavaa maanantaita!





5 kommenttia: