sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Viikon 14 huiput

Kylläpä on ollut ihanan aurinkoinen sunnuntai. Mulla on mennyt suuri osa päivästä parvekkeella, välillä laittelin sitä kevätkuntoon, välillä istuskelin pitkiäkin hetkiä nauttien lämmöstä. Ja lämpöä tosiaan riitti, sillä suurimman osaa päivää elohopea näytti yli 20 astetta käväisten välillä jopa kolmessakympissä. Parvekkeen kesäinen lämpö innoitti mut istuttamaan muutamat yrtit saviruukkuihin. Ruohosipuli ja timjami varmaan pärjäävätkin viileämmässäkin, mutta saa nähdä, miten minttu ja persilja viihtyvät. Voihan ruukut nostaa tarvittaessa sisälle yöksi, jos lämpötila laskee kovastikin.


Viikkoon on mahtunut monen monta normiarjesta poikkeavaa hetkeä. Alkuviikosta käväisimme Etelä-Pohjanmaalla Puuhiksen vanhempien luona. Puuhiksen isä on ahkera metsästäjä ja niinpä anopin valmistamien riistaherkkujen lisäksi hirvipaistia riittää meillekin kotiin tuomisiksi. Tällä kertaa söimme peuraa, joka oli kertakaikkisen mureaa ja herkullista.



Menomatkalla teimme pienen koukkauksen ja kävimme katsastamassa, miten omat "tiluksemme" voivat talven jäljiltä. Mehän emme käy maalla talvisaikaan, vaikka 1920-luvulla rakennettu päätalo onkin talviasuttava. Kyllä kevät oli hyvällä mallilla sielläkin, vaikka ei ihan eteläisen Suomen tasolla ollutkaan.
Laaja pihanurmikko oli jo pääosin sulanut lumesta ja raparperipenkeissä näkyi pienen pieniä alkuja. Parin sadan metrin päässä möksärannalla luonto sen sijaan näytti paljon talvisemmalta. Järvi oli vielä paksussa jäässä, yksi pilkkijäkin näytti uskaltautuneen jäälle ja lunta oli vielä aika paljon. Käynnin seurauksena iski hirvittävä hinku päästä maalle!





Viikon shoppailut ovat kosmetiikkapainotteisia. Kävin pariin otteeseen Hulluilla päivillä, mutta tällä kertaa en oikein jaksanut innostua vaate- tai kenkähankinnoista. Ruokapuolen juusto- ym. herkkujen lisäksi ainoa maininnan arvoinen hankinta oli Noan hajuvesi. Mausteinen, mutta silti raikkaan kevyt tuoksu on ollut monen vuoden ajan toinen arkituoksusuosikeistani. Edellinen pullo loppui jo aikapäiviä sitten, joten olin oikein iloinen, kun nyt sain sen vuosi sitten ostamani Calvin Kleinin Beautyn rinnalle arkikäyttöön.



Keskisen käynti kuuluu aina ohjelmaamme Pohjanmaalla käydessämme. Sieltäkin ostokset olivat kosmetiikkapainotteisia, raikasta pinkkiä kynsiin ja huuliin, maanläheisiä sävyjä sekä hennon vaaleanpunaiseen ja liilaan vivahtavia sävyjä silmiin. Olen edelleen ihastunut syksyllä ostamiini Essencen luomiväreihin, enkä oikeastaan ole muita sen jälkeen käyttänytkään. Nyt kokeilen, miltä sarjan kulmakarvavärit vaikuttavat. Kulmakynän lisäksi ostin puuterimaisen version, ja pakkaukseen kuuluu kahden värisävyn lisäksi kolme mallia, jotka helpottavat kulmien muotoilua. En ole vielä testannut, ovatko "sabluunat" käytännössä yhtä käteviä, miltä ne kuulostavat.





Jos ei ihmeempiä satu, seuraavan Viikon huiput -postauksen kirjoittelen maalta käsin, sillä olemme alustavasti suunnitelleet kevään ensimmäistä pitkää viikonloppua landella. Odotan innokkaana ja aamuja laskien loppuviikkoa, vaikka vähän hirvittää, miten saamme muun roinan lisäksi autoon mahtumaan isohkon tuolin ja terassilämmittimen, jotka vievät kotona ihan turhaan tilaa ja joille on käyttöä maalla.

Pääsiäiseksi ostamani narsissit ovat nyt parhaimmillaan. Kaikki nuput ovat auenneet eikä ainuttakaan kuihtunutta kukkaa vielä ole. Vähän kyllä jo odottelen, että saan niiden jälkeen laittaa ruukkuihin orvokkeja.

Aurinkoista viikkoa!






3 kommenttia:

  1. Mukavan kuuloinen viikko sinulla on ollut.
    Ihanaa alkavaa viikkoa myös ♡♡♡

    VastaaPoista
  2. Ihania juttuja ja tuota Noa tuoksua on kyllä pakko käydä tuoksuttelemassa. En yhtään tiedä miltä tuoksuu, varmaankin puhtoiselta. <3 Yhtä mukavaa tätä viikkoa Belladonna <3

    VastaaPoista
  3. Kulmakarvasablonat kuulostavat jänniltä, kerrohan sitten toimivatko. Terkkuja!

    VastaaPoista