tiistai 21. helmikuuta 2017

Punaiset emalikorut

Viikonlopun asuun idea lähti jälleen kerran mistäs muusta kuin koruista. En ole aikoihin käyttänyt kesällä tekemääni korusarjaa, mutta nyt kun se sattui käsiini, innostuin kovasti korujen pirteästä väristä. Farkut ja t-paita olivat tosin ylläni jo muutenkin, mutta korujen innoittamana valitsin punaista myös saappaisiin ja laukkuun.





Punainen väri on saatu hopeakorujen pintaan ns. kylmäemaloinnilla, jota kokeilin ensimmäistä kertaa viime kesänä korukurssilla. Perinteistä emalointia olin kokeillut vuosia sitten niin ikään korukurssin aikana. Siinä hienojakoinen lasijauhe poltetaan kiinni korun pintaan polttouunissa reilun 800 asteen lämmössä. En omista emalointiin soveltuvaa polttouunia eikä lasijauheen kanssa työskentely muutenkaan tuntunut omalta jutulta. Siitä jäi usein käsiin "tikkuinen" tuntu, vähän samanlainen kuin lasivillasta. Kylmäemaloinnissa ei käytetä lasijauhetta vaan hartsin tapaista jauhetta tai nestettä, johan lisätään värijauhetta. Tällä materiaalilla työskentely tuntuu paljon miellyttävämmältä ja värin kiinnitykseen riittää kotiuunin lämpötila. Näiden korujen lisäksi emaloin yhden korusetin siniseksi, sen näitte näissä kuvissa sekä vaaleanpunaiseksi, josta kuvia oli kesäkuussa täällä.



Olen tilaamassa muutamaa uutta väriä ja kokeilen, miten kylmäemalointi onnistuu kotioloissa. Lopputuloksista kuvia jossain vaiheessa kevään aikana.

Mukavaa iltaa!






2 kommenttia: